9 ore! Atât a durat ultima ședință a Consiliului de Administrație al FRH, în care a fost respinsă contestația depusă de CSM București în legătură cu clasamentul final al Ligii Florilor MOL. Astfel, SCM Rm.Vâlcea rămâne pe primul loc, iar CSM București pe locul secund.

“ Contestația celor de la CSM București a fost discutată și a fost menținută hotărârea luată la precedentul Consiliu de Administrație. Nu s-a schimbat nimic“ -Alexandru Dedu, președinte Federația Română de Handbal.

Alexandru Dedu despre:

Numărul de echipe din Liga Florilor MOL și Liga Zimbrilor: “Vom avea Liga Florilor MOL și Liga Zimbrilor cu câte 16 echipe. Sistemul competițional este același ca în ceilalți ani”.

Cum se vor desfășura competițiile: ”Sistemul în Liga Florilor MOL și Liga Zimbrilor va fi același ca în trecut, cu sezon regulat, play-off și play-out, doar că play-out-ul va avea 8 în loc de 6 echipe”.

În play-off vor fi 2 serii a câte 4 echipe: Seria A și Seria B. Faza I se joacă în sistem  „fiecare cu fiecare”, tur-retur. Jocurile se vor desfășura după următorul program, ordinea fiind stabilită conform tabelei Berger: în lunile aprilie și mai a anului viitor.

Faza a II se joacă în sistemul „două victorii din trei jocuri”. Primul joc se va disputa la echipa mai bine clasată după tur-retur, al doilea la echipa mai slab clasată, iar al treilea, dacă este cazul, la echipa mai bine clasată. În caz de egalitate după 60 de minute, se vor executa aruncări de la 7 metri. Câștigătoarea va fi echipa care obține două victorii din trei jocuri.

În play-out va fi o serie de 8 echipe. Faza I se joacă în sistemul „fiecare cu fiecare”, tur-retur. Jocurile se vor desfășura după următorul program, conform tabelei Berger: în lunile aprilie, mai și iunie. Echipele clasate pe locurile 16, 15,14, 13 retrogradează direct în Divizia A. Echipele clasate pe locurile 12 și 11 vor susține jocurile de baraj cu ocupantele locurilor 3 și 4 ale turneului final al Divizie A. Barajul se va disputa în luna iunie 2021. Datele de începere a competițiilor sunt 19 august la masculin și 27 august la feminin.

Despre Cupa României FAN Curier:“ Cupa României FAN Courier va fi o competiție care va contopi Supercupa României de la începutul noului sezon și Cupa României FAN Courier de la terminarea sezonului prin care tocmai trecem”.

Despre Final Four-ul Cupei României FAN Courier la fete: Meciurile restante pentru accederea în Final Four la fete se vor ține, dar data nu este încă stabilită”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here